Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Worth

  Worth parfum Worth is een legendarisch modehuis uit Frankrijk, opgericht door Charles Frederick Worth. Designhuis Worth is een van de eerste modemerken die zich waagden aan het maken van prachtige en tijdloze geuren. In 1924 kwam er een bijzondere geur uit. Het staat bekend als Dans La Nuit. Daarna zijn er in de loop der jaren meer reeksen geuren Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Worth parfum

  Worth is een legendarisch modehuis uit Frankrijk, opgericht door Charles Frederick Worth. Designhuis Worth is een van de eerste modemerken die zich waagden aan het maken van prachtige en tijdloze geuren. In 1924 kwam er een bijzondere geur uit. Het staat bekend als Dans La Nuit. Daarna zijn er in de loop der jaren meer reeksen geuren gelanceerd die de WorthНs legacy and filosofie ondersteunen.

  De geprezen Parijse ontwerper Charles Frederick Worth richtte zijn couture-modehuis op in de jaren 1850. Worth werd geboren op 13 oktober 1825 in Bourne, Lincolnshire, Engeland, en maakte al op jonge leeftijd kennis met mode. Als jonge man verwierf hij uitgebreide kennis van stoffen en van de kledingindustrie als klerk en leerling voor twee Londense textielhandelaren.

  Worth, het begin van een succes

  Alles begon toen Charles 6 jaar lang met Swan & Edgar Dept Store in Londen werkte en ervaring opdeed als het om wol en zijden stoffen ging. Toen hij naar Parijs verhuisde, werkte hij 10 jaar als draper voor Maisen Gagelin. In die tijd kreeg Charles Worth de kans om zijn talent te tonen in het ontwerpen van stoffenmonsters, zijn vaardigheden werden door veel mensen erkend en bezocht toen zijn creaties werden getoond en gemodelleerd door Marie Vernet, met wie hij in 1851 trouwde.

  Meer inspiratie deed hij op door de National Gallery te bezoeken om de jurken in historische portretten te bestuderen, waarvan elementen te zien zijn in zijn latere ontwerpen en maskerade-kostuums. In 1845 nam Worth zijn passie voor mode mee naar Parijs. Hoewel hij aanvankelijk moeite had, werd hij uiteindelijk de leidende verkoper bij een vooraanstaand textielbedrijf en richtte hij een kleine kledingafdeling op voor het bedrijf.

  Worth verbreedt zijn ontwerpvaardigheden en begon met het produceren van confectiekleding. Het was een enorm succes, niet alleen vanwege zijn esthetische ontwerpen, maar de kwaliteit van zijn kleding is premium als het gaat om materialen en productie. Worth stierf in 1895 en zijn zonen: Jean-Philippe en Gaston-Lucien namen het bedrijf over en hielden zich aan de bedrijfsfilosofie van hun vader om producten te produceren met de hoogste kwaliteit en normen. Het bedrijf bloeide als een van de meest gerespecteerde designhuizen. Al snel werd het bedrijf geleid door de kleinzoon van Charles Worth, Jacques Worth. Designhuis Worth is een van de eerste modemerken die zich waagden aan het maken van prachtige en tijdloze geuren.

  Worth parfum: tijdloze geuren

  Zijn prijswinnende vertoningen hielpen hem om in 1858 zijn eigen bedrijf met een zakenpartner te openen. Zijn bestemming als beroemde naaister werd in de jaren 1860 gecementeerd, toen hij het beschermheerschap van Napoleon III's vrouw, keizerin Eugenie, won. Worth's groeiende populariteit en couture-reputatie hielpen hem om gemakkelijk de parfumindustrie te betreden.

  The House of Worth lanceerde zijn eerste luxe geur, Dans La Nuit, in 1924. Vier andere parfums volgden snel en het legendarische Worth Parfums was geboren. Worth gaf de wereldberoemde glasontwerper Rene Lalique de opdracht om zijn geurflessen te ontwerpen, wat de lijn een exclusief, luxe gevoel geeft. Hoewel Worth overleed in 1895 is en Dans La Nuit sindsdien is stopgezet, leeft Worth's nalatenschap voort in zijn lijn van vele andere uitgebrachte geuren.

  Ontdek de unieke parfums van Worth op Parfumtrends.com en profiteer van onze lage prijzen!

  Worth parfum met een vriendelijk prijskaartje

  Wij doen ons uiterste best om parfums, en dus ook de parfums van Worth, scherp in te kopen. Op deze wijze kunnen we deze parfums voor een mooie prijs aanbieden.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »